Foto: Gisle Sverdrup / NJFF-Hordaland

Ber om hjelp til lusedokumentasjon

NRK produserer for tiden en Brennpunkt-episode om oppdrett. I den forbindelse søker de materiale fra norske sportsfiskere, så ha mobilen tilgjengelig!

Programmet skal ta for seg oppdrettsnæringen og de miljømessige konsekvensene av en økt satsing på oppdrett.

– Et av de problemene vi ser på handler om lakselus, og spredning av lus fra oppdrettslaks til villaks, forteller Ole Reinert Omvik til Oppstrøms.

I forbindelse med produksjonen trenger redaksjonen dokumentasjon, og frir derfor til norske laksefiskere.

– Vi vil derfor gjerne ha videoopptak av laks som fiskes denne sesongen, og da spesielt fangst som man  mener er påvirket av lakselus som er spredt på grunn av oppdrett, sier Omvik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

nrkbrennpunkt_lakseoppdrett_opstrms
Fotograf Jørn Norstrøm er med på prosjektet. Her under arbeid med filmen: «Røkke mot Røkla» som ble sendt som Brennpunkt i 2012. // Foto: NRK Brennpunkt

Han påpeker at opptakene bør vise både fangst, sted, fiskeplass og gjerne fisker som kommenterer det han/hun ser. Opptak kan gjøres på enten mobiltelefon eller videokamera.

– Bildene vil ikke bli brukt uten avtale med de som er filmet, og opptakene skal kunne brukes i et program som etter planen skal sendes på NRK 1 til høsten, sier Omvik.

Besitter du allerede materiale eller får opptak i løpet av sesongen, kan man kontakte Ole Reinert Omvik i NRK på tlf: 901 26 892, eller e-post: ole.reinert.omvik@nrk.no.