Bear Universal Pack: Britisk håndverk som ikke koster skjorta

Vi verdsetter ting som ikke kommer fra et samlebånd i Kina, og denne minimalistiske midjetaska er sydd for hånd i England. Her får du definitivt sjel med på kjøpet. Men hva mer?

Det er langt mellom vestbrukere i Skandinavisk fluefiske i dag. Den tradisjonelle «bunaden» som prydet forfatteren på bok-coveret til legendariske «Fluefiske fra A til X» er i ferd med å bli severdighet. Nærmest kun å finne på en og annen konkurransefluefisker med boksen full av tjekkiske nymfer.

Midjeveska, eller «hip packen», er altså kommet for å bli – og utvalget er latterlig stort. Hver eneste produsent har opptil flere modeller med allverdens løsninger. Vanntett er ofte stikkord, med holdere og rom for alt fra mobil til fortomsspoler er standarden.

Å navigere i forbrukersamfunnets taskejungel

Selv har jeg brukt den forholdsvis enkle og stilrene Fishing Waist Pack fra Filson de siste årene. Mest fordi den er enkel og har akkurat det jeg trenger, men også fordi jeg får kløe av tasker som ser ut som de er laget for innspillingen av en hvilken som helst Netflix-serie med handlingen lagt til outer space. Filson-packen er for øvrig ikke vanntett, og har verdens mest ubrukelige saueskinns-patch. Men den ser unektelig fin ut, og tar deg med på en slags nymotens tidsreise tilbake til fluefiskets spede start.

Da sesongen var på hell i fjor fikk vi muligheten til å prøve en sak som ved første øyekast kunne minne om en hvilken som helst trendy rumpetaske hengende på skulderen til en trendy hipster med selfiestick i solnedgangen på Venice beach. Minimalisme var det første som slo oss, og ved nærmere øyekast var det akkurat det Bear Universal Pack handlet om. Det var nemlig ikke gjort forsøk på noen form for verken dillemikk eller ralledill med hensikt å hekte på alle gadgetene du (ikke) trenger.

Dette er Amy. Hun syr fisketaska di for hånd. // Foto: Bear Flyfish

Håndlaget med stoff fra Skottland

Bear-produktene er designet i England, og er sydd for hånd av Amy som går for å være ei av de råeste «symaskinførerne» på hele øya. Alle produktene, inkludert midjevesken, lages med vokset canvas-stoff fra Halley Stevensons i Skottland. En produsent som har laget det Bear omtaler som det beste canvas-stoffet helt siden 1864.

Universal Pack leveres «kun» med en frontlomme for fortomspole. Den har velcro-strap for feste av flueboks, vanntett glidelås, strikk for feste av flytemiddel, og kraftig festeanordning av militær standard for belte. Selve beltet og feste-clips selges separat, og er laget med importerte deler. Packen kan brukes som enten midjeveske, slingpack eller chestpack – alt etter hvordan du fester den.

Livstidsgaranti med på kjøpet

Bear selger kun direkte, og kan derfor legge seg på et prisnivå som ikke representerer andre produkter som lages for hånd med europeiske råvarer. For 63 euro (pluss moms og toll, seff) får du altså en taske med en kvalitet man forbinder med noe fra bondens marked i en eller annen norsk bygd. I tillegg til livstidsgaranti.

Bear Universal Pack er en meget enkel sak, og for noen kan den kanskje bli for enkel. Men til under halvparten av det Filson-taska koster, og med det som er betraktelig mer vanntetthet, kan nok dette betraktes som en no-brainer for mange. Her får man rett og slett fantastisk kvalitet som varer – og det til «Kina-pris». Noe som på ingen måte er en selvfølge i dagens marked.