Bak frelseren står det et menneske

Åsmund Indrebæ Næs med nydelig ørret fra Basilicataelven. // Foto: Anders Thormodsæter

Hva er det som gjør at redaksjonen i et fluefiskemagasin mener at olivenolje er en naturlig ting å pushe på leserne sine?

Nylig lanserte vi tre nye produkter i nettbutikken. Ett av disse var innenfor smakskategorien: En turvennlig olivenoljekanne fylt med det vi mener er verdens beste olivenolje. Den har vi kalt for «Turmatens frelser», fordi vi mener det er nettopp frelse den tilbyr turmat.

Siden mange av leserne våre sikkert klør seg litt i hodet av akkurat det, så skal vi her gi et lite innblikk i hvordan vi havnet på olivenoljekjøret. Og ingenting passer vel bedre enn å snakke med han som står bak produksjonen (eller importen, da).

Åsmund Indrebø Næs er ikke bare sønn av en matforsker og daglig leder for Oljeplattformen, men også gründer av det forhenværende Vak. Noe som selvsagt også betyr at han er fluefisker.

– Fortell oss litt om både Oljeplattformen og denne oljen? Hva er hemmeligheten her? Hvorfor smaker den så godt?

Oljeplattformen kom til relativt organisk. Min far er matentusiast og matforsker og har et solid nettverk på feltet i Italia. Han ble anbefalt en produsent og startet med import av olivenoljen til familie og venner. Ettersom akkurat den oljen fra Basilicata er verdens beste (helt objektivt selvfølgelig) kom det stadig flere navn på bestillingslista.

Jeg jobber til daglig med internettet, design og merkevarer – og i tillegg til at jeg i takt med alderen har fått økende interesse for mat – følte jeg det var naturlig å arve forbindelsene. Jeg har sansen for godt håndverk og autentiske produkter uten for mye staffasje, og med Oljeplattformen har jeg forsøkt å få til akkurat dette.

Hemmeligheten bak olivenoljen fra Basilicata er nok en kombinasjon av mange faktorer. Klima, olivensorter, høsting, produksjonsdetaljer. Kjedelig, men sant. Meg bekjent er det ingen magisk saus produsent Pietro blander i. Men, den er propp full av antioksidanter.

– Hvorfor har du teamet opp med Oppstrøms om en minikanne?

Jeg fikk en henvendelse fra Joakim – som er avhengig av oljen (helt på ekte). Tror han tenkte kortsiktig på sitt neste «fix» og jeg forsøkte å hjelpe en med avhengighet. Samtidig startet vi jo fluefiskemagasinet Vak sammen i sin tid og Oppstrøms er definitivt i samme tradisjon. De forvalter fluefiske på en fin måte og god mat på tur er jo helt vesentlig!

– Får man mer fisk hvis man har med denne oljen på tur?

Tja. Jeg har ikke tilstrekkelig data til å konkludere enda, så det kan faktisk hende. Totalopplevelsen blir i alle fall bedre.


«Turmatens frelser» kan kjøpes her.

nb_NO