Bak fotografiet: Den vakvillige

Vi introduserer en flunkende ny artikkelserie der vi går i dybden på fotografier tatt av både redaksjonen og bidragsytere. Da både historiemessig og teknisk. Fotoredaktøren får æren av å sparke det i gang.

Alle bilder: Joakim Andreassen

Alle som bor nord for polarsirkelen er smertelig klar over at sommeren er både kort og nådeløs. Før man egentlig har kommet ordentlig i gang, er gjerne det hele over, og minusgradene har igjen gjort sitt inntog. Foran seg har man nye 8-9 måneder med en vinter så knallhard at man er nødt til å klamre seg til bindestikka, vektstanga, skistavene, fjernkontrollen og/eller... flaska.

Det gjelder med andre å få det meste ut av tiden man har til rådighet.

Spontanturer er ofte best – på en eller annen måte

Når man lever som frilanser og lager magasin på dugnad, er heldigvis veien til spontanitet kort. Spesielt når man som tilflyttet søring har fått samme forhold til bilkjøring og avstand som de lokale.

Vått mønster på teltduken i tre dager i strekk.

Sent i august i fjor ringte Tommy. Vi hadde en løs avtale om å fiske litt sammen før han skulle videre på laksefiske, men klok av skade vet jeg at alt alltid henger i en litt tynn når lakseelvene snart stenger.

Kommer det meldinger om fangst i en av elvene han frekventerer, har plutselig den litt løse avtalen blitt til at jeg fisker alene.

(saken fortsetter)

Denne saken er gratis, men for å lese den må du logge inn

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NO