96 lus i snitt er MYE, JÆVLIG MYE! Illustrasjon: Jørgen Platou Willumsen

Året med oppdrettsnæringen – Førjul

Hva har skjedd i oppdrettsnæringen?

Nyhetene kommer nå som perler på en snor. Etter en smått sensasjonell uttalelse fra Lerøy der de ønsket 15 minutters forvarsel før uanmeldte kontroller, undrer vi oss hvor bransjes PR-rådgivere har tatt veien. Har de fått kjøre sitt egent løp så lenge at de ikke lenger vet hva som er realiteten for vanlige folk? Vi gnir oss i hvert fall i hendene, og håper presset på næringen fortsetter i samme tempo fremover. Det så i hvert fall ut til at Bjarne Reinert (konserndirektør Lerøy) var litt klam under armene på Debatten. Her er den siste tidas saker fra det norske «lakseeventyret».

HAVFORSKNINGSINSTITUTTET VIL TESTE GENMODIFISERT LAKS I ÅPNE MERDER I SJØEN. Tanken er kanskje god. Steril genmodifisert laks skal ikke utgjøre en trussel for villaksen dersom den rømmer. Problemet er bare at vi ikke kan være helt sikre på at fisken faktisk er steril. Resultatet kan bli katastrofalt for den ville laksen, og forsker Kjetil Hindar i Norsk institutt for naturforskning advarer. En steril laks kan potensielt bli veldig stor, og det kan også være en risiko for at den vil spise store mengder lakseunger og ørret dersom den går opp i elva. 

For å lese denne saken må du abonnere på OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NONO