96 lus i snitt er MYE, JÆVLIG MYE! Illustrasjon: Jørgen Platou Willumsen

Året med oppdrettsnæringen – Førjul

Hva har skjedd i oppdrettsnæringen?

Nyhetene kommer nå som perler på en snor. Etter en smått sensasjonell uttalelse fra Lerøy der de ønsket 15 minutters forvarsel før uanmeldte kontroller, undrer vi oss hvor bransjes PR-rådgivere har tatt veien. Har de fått kjøre sitt egent løp så lenge at de ikke lenger vet hva som er realiteten for vanlige folk? Vi gnir oss i hvert fall i hendene, og håper presset på næringen fortsetter i samme tempo fremover. Det så i hvert fall ut til at Bjarne Reinert (konserndirektør Lerøy) var litt klam under armene på Debatten. Her er den siste tidas saker fra det norske «lakseeventyret».

HAVFORSKNINGSINSTITUTTET VIL TESTE GENMODIFISERT LAKS I ÅPNE MERDER I SJØEN. Tanken er kanskje god. Steril genmodifisert laks skal ikke utgjøre en trussel for villaksen dersom den rømmer. Problemet er bare at vi ikke kan være helt sikre på at fisken faktisk er steril. Resultatet kan bli katastrofalt for den ville laksen, og forsker Kjetil Hindar i Norsk institutt for naturforskning advarer. En steril laks kan potensielt bli veldig stor, og det kan også være en risiko for at den vil spise store mengder lakseunger og ørret dersom den går opp i elva. 

För att läsa den här artikeln måste du prenumerera på UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.

sv_SESV