Arc’teryx Khard Multicam 45

Khard er en «daypack» laget av den kanadiske produsenten Arc'teryx under LEAF-labelet; en serie produkter laget for såkalt «law enforcement & armed forces». Altså militær og politi.

Denne modellen er utstyrt med Velcro®-innerstoff, som gjør det mulig å feste alt mulig som vil henge fast i velcro. Vi valgte å teste Khard fordi vi ønsket å utstyre den med en såkalt «photoblock», og bruke den som fotosekk. Dette er altså i all hovedsak en test av en modifisert fotosekk, og ikke av Khard som dagstursekk.

Fotosekker er et kapittel for seg selv. Det finnes utallige leverandører på dagens marked, og prisene ligger hovedsaklig i det øvre sjiktet. Produsentene lover gull og grønne skoger, men erfaringsmessig har de aller fleste mer peiling på markedsføring enn de har på å faktisk lage holdbare sekker som tåler tøff bruk.

Bakgrunn

Som profesjonell fotograf har jeg brukt endel sekker opp gjennom årene. Alt startet med ulike Lowepro-modeller som alle så ut som en firkantet boks med skulderstropper. Ingenting vondt å si om kvaliteten på «ryggskapene», men de så mildt sagt latterlige ut. Mye har dog skjedd med Lowepro de siste årene, og de har blant annet lansert en modell som bærer navnet

DENNE SAKEN ER GRATIS, MEN FOR Å LESE DEN MÅ DU LOGGE INN

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.