Denne ørreten vaket sporadisk og var meget forsiktig med hva den valgte. // Foto: Joakim Andreassen

Altmuligflue for krevende dager med forsiktig fisk

Et grunnmønster du ikke bør være foruten, hvis du vil ha noe som i teorien kan dekker det meste. Uansett forhold. Hele sesongen.

Hva med en flue som gjør susen når fisken både er forsiktig og kresen? Eller når klekkingene er sparsomme? En flue som alle med respekt for seg selv som fluefisker bør ha i boksen?

Hvis man vil minimere dødtid og frustrasjon, er dette en selvfølge, og her presenterer vi en variant som kan bindes på flere ulike måter. En flue som rett og slett kan imitere et bredt spekter av de viktigste insektene for imitasjonsfluefiskeren.

Nærmest elementært som grunnmønster

Det er som regel ikke behov for å gjøre små fluer så voldsomt avanserte og kompliserte. Noen enkle grunnmønstre kan dekke et bredt behov med variasjon i bruk av farger på materialene, og formen på kroken.

Denne varianten er i praksis en myggversjon av anerkjente F-Fly. En flue som er bygget på nettopp et slikt grunnmønster, og som kan imitere svært mye forskjellig.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.