Alenetid på New Zealand

5 genuine webisodes som har sneket seg galant under radaren vår? Jepp. Slik går det som regel når Raymond Eilertsen står bak produksjonen.

Påstand: Majoriteten av fluefiskere liker å reise på fluefiskeferie med kompiser.
Observasjon: Denne nordlendingen reiser gjerne til andre siden av jordkloden på egenhånd.

Hotellrom bygget for kvalitetstid. // Foto: Raymond Eilertsen

Eilertsen har blitt omtalt før. Ved flere anledninger faktisk. Som en del av Utras-gjengen, og med stor interesse for både film og foto, har han tildels vært gjenganger på Oppstrøms.

Nesten utelukkende skjer det ved at vi støter på det han har laget ved en tilfeldighet.

Opptatt av å holde lav profil

Svært få vet hvor Eilertsen fisker, og hemmelighold har alltid stått i fokus. Spesielt når han lager ting som skal publiseres på internett.

– Jeg strekker meg langt for ikke å vise hvor jeg fisker, og det går selvfølgelig ut over filmene, sa Eilertsen oss sist gang vi prøvde å få ham til å dele noe.

Den gang var det snakk om gull vi visste han hadde liggende på harddisken sin, men som ikke ble publisert. Han mente altså at materialet ikke var bra nok.

– Man stikker jo hodet ut og er da kanskje litt redd for at man skal oppfattes som noe selvopptatt og høy på seg selv. Men, det er jo jævlig artig å lage noe, være litt kreativ, og vitsen er jo litt borte hvis man ikke kan dele det med noen, la han til.

Nordlending langt borte fra snøkov. // Foto: Raymond Eilertsen

Fortjener mer oppmerksomhet

Den ydmyke nordlendingen kan ikke akkurat karakteriseres som særlig PR-kåt. Som regel trives han best med å bare klippe noe greier som han deler med et trofast publikum av utras.net.

Denne gang har det dog resultert i hele 5 episoder fra den siste turen hans til New Zealand, og vi synes at så mye arbeid med både kamerarigging, filming, og redigering fortjener litt mer omtale.

Alle episodene ligger i spillelista under.