Spennende strøm for overflatefiske. // Foto: Jørgen Platou Willumsen

Ahlfors Hitch

Hva er vel mer spennende enn å få laksen opp i overflaten etter en stripende flue?

Jeg har viet altfor lite tid til overflatefiske. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg så en laks ta flua mi i overflaten. En hendelse på tampen av forrige sesong, og noen runder med små stripende lopper etter sjøørret i Sverige denne våren, skulle imidlertid få meg over på andre tanker.

Som laksefisker er det lett å bli ensporet, og gamle suksesshistorier har en tendens til å repeteres. Greit nok at man har fluer i alle former, fasonger, størrelser og farger, men hvis lina fluene er knyttet til synker, blir det likevel snevert.

Jeg er ute på tynn is når jeg nå skriver en sak om rifling-fiske. Ikke fordi jeg ikke har utforsket metoden, men fordi jeg så altfor ofte finner frem en annen rigg som gjerne inneholder synkende liner. Det skal sies at jeg ikke hadde gjort det med mindre det ofte funker, men i år har jeg likevel vært fast bestemt på å bruke mer tid, og ikke miste motet når jeg ikke får respons på en stripende flue i overflata.

Hvorfor rifler ikke flua?

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.