6 du bør følge – #5: Agne Sjöberg

«Gøteborg-binderen» Agne Sjöberg har aldri brukt sitt skjegg til å binde fluer. Likevel binder han noen av Skandinavias fineste gammarus.

Tidene med tykke bøker om hackle-teknikker, dubbing-farger og krokvalg vil nok mange mene er forbi. I Oppstrøms københavnske enmanns-redaksjon har Barry Ord Clarkes Flies for sea-trout i hvert fall måtte vike for et hysterisk #instamood gjennom hele vinteren.

Vi mener at man absolutt bør se mot instagram for tidens trend innen fluebinding. Oppstrøms presenterer i de kommende ukene ti av Skandinavias beste sjøørretfluebindere og deres favorittflue. Det er altså bare å dekke bordet med bindestikke og bobbin-holder, og la seg inspirere.

Agne Sjöberg aka @agne er fluebinder nummer 5:

Hvem er @agne? Jeg er 31 år, født og oppvokst på en liten øy utenfor Gøteborg med sjøen som nærmeste nabo. Muligheten for å fiske var derfor alltid til stede og da jeg fylte 15 år kjøpte jeg min første fluestang. Min første stikke fikk jeg av min morfar samtidig som fluestangen ble anskaffet. Når og hvorfor begynte du å binde sjøørretfluer? Interessen for å binde egne fluer drøyde og startet først i 2008. Det skyltes nok først og fremst at flere venner hadde fått seg bindestikke, og derfor begynte man selv med det. Saken fortsetter under bildet. [ca...

DENNE SAKEN ER GRATIS, MEN FOR Å LESE DEN MÅ DU LOGGE INN

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.