6 du bør følge – #5: Agne Sjöberg

«Gøteborg-binderen» Agne Sjöberg har aldri brukt sitt skjegg til å binde fluer. Likevel binder han noen av Skandinavias fineste gammarus.

Tidene med tykke bøker om hackle-teknikker, dubbing-farger og krokvalg vil nok mange mene er forbi. I Oppstrøms københavnske enmanns-redaksjon har Barry Ord Clarkes Flies for sea-trout i hvert fall måtte vike for et hysterisk #instamood gjennom hele vinteren.

Vi mener at man absolutt bør se mot instagram for tidens trend innen fluebinding. Oppstrøms presenterer i de kommende ukene ti av Skandinavias beste sjøørretfluebindere og deres favorittflue. Det er altså bare å dekke bordet med bindestikke og bobbin-holder, og la seg inspirere.

Agne Sjöberg aka @agne er fluebinder nummer 5:

Hvem er @agne?

Jeg er 31 år, født og oppvokst på en liten øy utenfor Gøteborg med sjøen som nærmeste nabo. Muligheten for å fiske var derfor alltid til stede og da jeg fylte 15 år kjøpte jeg min første fluestang. Min første stikke fikk jeg av min morfar samtidig som fluestangen ble anskaffet.

Når og hvorfor begynte du å binde sjøørretfluer?

Interessen for å binde egne fluer drøyde og startet først i 2008. Det skyltes nok først og fremst at flere venner hadde fått seg bindestikke, og derfor begynte man selv med det.

Saken fortsetter under bildet.

agne_02_opstrms
Gammarus Delux. // Foto: Agne Sjöberg.

Hvilken flue har du valgt? Og hva er spesielt med akkurat den?

Fluen jeg har valgt er en Gammarus Delux. Jeg har vel valgt den, fordi jeg synes det er en fin og naturtro imitasjon av et byttedyr som sjøørreten jager året rundt. Den kan både fiskes som opphenger eller i enden av fortommen. Eller hvorfor ikke begge deler.

Hva definerer en effektiv sjøørretflue?

Hva som definerer en god sjøørretflue har nok mer med, hvordan den beveger seg enn hvordan den ser ut. Men det er jo alltid fint om den også ser bra ut. Særlig for den som fisker med den.

Hva blir den neste trenden innen sjøørretfluer i Skandinavia?

Neste trend innen sjøørretfluer i Skandinavia tror jeg kommer til å bli mer av det man allerede ser litt til online. Wiggle tails, slow rolla tails og lignende er åpenbart på vei frem.

Et lite bonusspørsmål: Wiggle-tails, slow rolla tails, osv. Hot or not?

Jeg tenker at det er hot! Med tanke på bevegelsen, så tror jeg et de kan lokke sjøørreten til flere hugg.