In the jungle, the mighty jungle, Tommy fishes tonight. // Foto: Jørgen Platpu Willumsen

Verdien av jungelfiske

Som mange små elver med lite nedslagsfelt er Sandvikselva en klassisk flom-elv. Du trenger regn. Mye regn. Det er mye å lære av å jungelfisket i disse elvene. 

Mange flom-elver kan oppleve et Bonanza-fiske når vannet først kommer. Dette er i grunn sjelden i Sandvikselva der jeg vokste opp med å fiske. Du kan selvsagt ha gode dager der alt klaffer og fangstene er bra, men ofte må du jobbe for fisken. Det kule med fisket i disse små elvene, er at du blir god til å lete opp plasser der fisken tar seg en pause. I motsetning til større elver, der en tilsvarende plass kan avfiskes med 10-200 kast, er det her kanskje bare snakk om et par kast før «hølen» er ferdig fiska. I all hovedsak små lommer, sømmer mellom store steiner, blanker eller høler som kanskje bare er noen meter lange. Ofte innebærer det klatring og balansering på steiner ute i elva. Det er et jungelfiske, og innsatsen for de få kastene koster endel. 

Som de fleste andre laksefiskere startet også min «karriere» som ørretfisker. Utstyrt med lett haspel og spinner saumfarte jeg elver og vann på jakt etter ørreten. Forståelsen av elvenes karak...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.