Verdenspremiere for ny norsk ørretfilm fra Island

Tobias Holter med den såkalte kråkenebbkjeften - et uttrykk man ofte får når det krokes stor fisk. // Foto: Simen Prestaasen

Prestaasen har laget sin tredje langfilm fra den populære destinasjonen. På torsdag ruller Tørt-gjengen ut digital versjon av den røde løperen - men reisen dit har ikke vært preget av plankekjøring.

Det å skulle regissere en fiskefilm er nærmest umulig, skal vi tro Simen Prestaasen rett. I hvert fall på Island i begynnelsen av mai.

– Vi gikk i gang med et prosjekt med ambisjoner om å fange vanvittig stor ørret i vanvittig stor natur, men naturen og elementene lar seg simpelthen ikke styre, forteller Prestaasen til Oppstrøms.

Dette gjorde at de endte opp med en litt annerledes historie enn de først hadde tenkt.

– Det ble en historie som, etter å ha modnet på en urørt harddisk i fem år før koronaviruset traff landet, endte opp med nettopp den stemningen «Tørt» alltid har ønsket å representere og formidle. Kanskje nærmere enn vi hadde trodd selv, og det er jo gjerne slik at stien blir til mens du går. Denne ble utvilsomt til underveis – og dramaturgien fant sin egen vei, sier Prestaasen som både står bak regi og klipp i Tørt-konglomeratet.

Fikk «hjelp» av ...

DENNE SAKEN ER GRATIS, MEN FOR Å LESE DEN MÅ DU LOGGE INN

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.