Steingal tilnærming

Artikkelforfatteren studerer kart på Island. // Foto: Åsmund Næs

Tenk som en geolog og finn storørret!*

(*vi garanterer ikke at du finner storørreten)

Fluefiske er en livsstil for mange av oss. Å gjøre hobby om til livsstil fører med seg yrkesskader. Eksempler kan være trafikkfarlig bilkjøring langs elv, sykelig fascinasjon av insekter, og ikke minst sosiale feilprioriteringer.

Geologi er også livsstil, med mange av de samme symptomene man ser hos fluefiskere som leter etter storørret. Sosialt møter geologer like lite forståelse for sin lidenskap fra menigmann som det denne fluefiskere gjør. Å kombinere de to lidenskapene høres i utgangspunktet ut som sosialt selvmord, og erfaringsmessig er det ikke langt fra sannheten. En steinsamling har omtrent like liten tiltrekningskraft på det den du vil kurtisere som en velpleid flueboks. Uavhengig av samfunnets uvitenhet og de sosiale konsekvensene, kan derimot fluefiske etter storørret og geologi leve fint i symbiose og utfylle hverandre.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.