Man kan gå glipp av mye moro hvis man bare fisker under gitte forhold. På de helt vindstille dagene bør man bare gå fram litt annerledes.
Fluefiske etter sjøørret har tradisjonelt vært beskrevet i litteraturen og magasiner som best i pålandsvind og litt dårlig vær. I tillegg har det vært viktig å dekke mye vann med litt kraftige stenger og korte klumper som lader stangen fort og sender ut snøret for å dekke mest mulig vann på kortest mulig tid. Dette fungerer jo, men hva om man går glipp av et fiske ved å bare velge en type forhold? Når det er vindstille, har man et stangoppsett som gjør at et hvert kast skremmer fisken utenfor kastehold. Skal vi da konkludere med at fisken i dag ikke ville bite, eller kan det løses på andre måter?
Rolige og stille vindforhold ved sjøen stopper ikke fisken fra å beite, men de blir mer sky og oppleves kanskje vanskeligere å fange. Blindfiske på disse forholdene kan fungere, men da er vår påstand at man bør være godt kjent på plassen. Hvis man vet hvor fisken ofte oppholder seg eller beiter, kan man begrense antall kast og ikke skremme fisken. Ofte ser man fisken vake om man tar s...