Røyefiske på helsa løs

Du har opplevd den snikende følelsen av å komme fullstendig til kort du også ja? Akkurat dette har Jazz & Fly Fishing laget en liten filmserie om.

The Sorcerer handler om noe som de aller fleste som har vært på fisketur kan kjenne seg igjen i. Et fenomen som tidvis er uungåelig.

Personlige utfordringer
– De fleste har nok kjent på den gufne følelsen man får når kompisene drar den ene store fisken etter den andre, mens man selv ikke får en dritt, forteller Håvard Stubø til Oppstrøms.

Han mener at følelsen består av like deler angst, selvforakt og misunnelse.

– Hele fenomenet kan som kjent få voksne menn til å oppføre seg temmelig infantilt, sier Stubø.

Saken fortsetter under bildet.

sorcerer_jazzandflyfishing_01_opstrms
Følelsen av utilstrekkelighet gjør noe med mennesker. // Foto: jazzandflyfishing.com

I ekstreme tilfeller kan det gå fullstendig over styr.

– Man kan jo se hva som kan skje med en bunnsolid nordisk skattebetaler (Joona Toivanen) når dette gjentar seg på tur etter tur, år etter år, påpeker Stubø, som legger til at lengre opphold i naturen tross alt gjør noe med folk.

– Sivilisasjonen er et syltynt skall med en avgrunn av overtro under seg. Etter en liten uke i telt i fjellet er de fleste godt i gang med sjamanisme og ganding.

Hekta på røye-spotting
The Sorcerer er også en kjærlighetserklæring til en form for fiske som gutta i Jazz & Fly Fishing har snødd fullstendig ned på. Nemlig sight-fiske etter storrøye i Nordkalottens høyfjellstrakter.

– Det er et utrolig spennende fiske etter vakker og råsterk fisk, men også et vanskelig fiske fordi det er så mange ting som må stemme for at det i det hele tatt skal være mulig. Filmen inneholder også litt «infotainment» om dette fisket, så kanskje kan man også plukke opp noen nyttige tips i filmen, sier Stubø.

Han poengterer at del 2 av 2 for øvrig kommer om ikke så fryktelig lenge.