Randulf og en mellomlaks fra Øvre Børselv - langt inne på vidda. // Foto: Randulf Valle

Randulf Valle og laksen

En bok på biblioteket i Vestre Gausdal satte Randulf Valle på et spor da han var gutt. Han følger det ennå.

Forfatter, podcaster og villmarking Randulf Valle har skrevet forskningsformidling, fagbøker og for magasiner som Alt om Fiske og A-magasinet. Men da han skulle prøve å undersøke sin egen lidenskap for laks i den nye boka «Laks - Historien om en fantastisk fisk og tre litt under middels fiskesesonger», måtte han oppsøke verdenslitteraturens to store fiskehistorier og det mytologiske landskapet han hadde støtt på i Hans Lidmans bøker da han var liten. Resultatet ble en storslått bok om forskning, fluefiske og de kreftene som kan gjøre laksefiske til en besettelse. Vi satt oss ned med Randulf for å få ham til å forklare mer.

Oppstrøms: Fortell om forholdet ditt til Hans Lidman.

Randulf: Jeg kommer ikke fra en fiskefamilie. The Neteland Bros. er jo på en måte oppdratt til å bli laksefiskere, med en større eller mindre grad av tvang vil jeg tro. Men er gjør ikke jeg. Jeg fiska litt laks i en bitteliten elv på Vestlandet og fikk ald...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.