Foto: Knut Johan Ruud

Prisen for Kola-krom

... innerst i alle steelhead-fiskeres hjerte ligger en dyp lengsel etter kun én annen fisk: atlantisk laks.

Du kan rappellere, ikke sant?

Gordons stemme og radiostøy skraller fra campradioen i oppstykkede biter. Det må være den skotske aksenten eller støyen som gjør at jeg hører feil.

Hva sier du, roper jeg inn i mottakeren.

Rappellere. Som i fjellklatring. Ffffbfffbf. Ikke så lang tur Ffffbff én vertikal vegg Ffffbfffb du må bruke tau Ffffbfffbfff fullt mulig

Jeg veit ikke, Gordon..

Hør etter, gutt. Vil du fiske laks eller ikke? Bare ikke glem tauet.

Radioen blir stille. Samtalen er over. Det ser ut til at jeg skal ut og klatre. Jeg løper rundt i campen og hiver alt jeg kommer på i sekken: vadere, vadestøvler, en ekstra snelle, omtrent ti meter med et marginalt tau som inntil dette øyeblikket ble brukt til å bardunere kjøkkenteltet. Jeg prøver å beregne hvor mye vekt tre sammenflettede flueliner kan bære. I det jeg stropper speystanga til sekken, slår det meg med full tyngde: Jeg skal fiske laks! Kokken ko...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.