På tampen

Foto: Marthe Hval Burud

Jeg har alltid store planer for hvordan sesongen skal avsluttes. Det gjennomsyrer hobbyene mine. Men det blir ofte med planene.

Dette kunne vinkles som snikskryt: «Jeg er framtidsrettet». «Jeg er flink til å planlegge». Men det er heller følelsen av at gresset er grønnere neste sesong, som tar overhånd.

Når sommerens fjellfiske er over, kan jeg nesten uten unntak pakke vekk stanga. Rense snører, tørke bokser, og henge bort vadere. Men det blir ikke gjort, for høstens fiske er nøye planlagt.

Burde fange stort

I fjor var det en fisk i marka som skulle få kjørt seg. Jeg hadde sett ham under vulgataklekkinga i juni. Minst 1,5 kg. Og det er dobbelt så stort som jeg trodde fiskene ble i Fiskelaus. Han cruiset forbi meg som en russisk ubåt i svensk skjærgård. Ga totalt F i om man fikk øye på den. Han hadde et grovt hode, mørkt skinn og var blind på det ene øyet. Så dette var en gammel gubbe som ikke nødvendigvis ville overlevere vinteren.

Høsten ville bli min store sjanse til...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.