Papir er digg // Foto: Mariusz Kolodziejczak, Storyline Studios

Oppstrøms blir papirmagasin i 2020

Etter et år med diskusjon, frustrasjon, glede, redaksjonsmøter, knekkebrød-nattmåltider, enorme mengder e-post og alt for mange kaffekopper, begynner vi å nærme oss mål: Til våren klekker et papirmagasin viet skandinavisk fluefiskekultur.

Magasinet vil komme ut i et høykvalitetsformat tre ganger i året – vår, sommer og høst. Det vil være tilgjengelig for abonnenter og i fluefiskebutikker over hele Skandinavia.

Kombinasjon av gamle slitere og nye fjes

Bak prosjektet står Jostein Henriksen (ansvarlig redaktør), Joakim Andreassen (fotoredaktør og grunnlegger), Andreas Lium (innlandsfiskeredaktør), Jørgen Platou Willumsen (designer) og Svein Røbergshagen (anadrom redaktør).

Noen av oss kjenner man kanskje igjen fra Vak-perioden, mens noen er nye i magasinsammenheng. Vi har satt sammen en balansert redaksjon der alle bidrar med ulike kvaliteter, unik kunnskap og har spisskompetanse fra forskjellige nisjer innen fluefiske. Selv om redaksjonen er norsk, skal vi ha utvalgte saker skrevet på både dansk og svensk i hvert nummer.

Noe av det beste Skandinavia har å by på

I første nummer har vi fått med oss flere av Skandinavias aller beste fotografer og skribenter. På rundt hundre sider skal de få nærme seg fluefiske og natur, gjennom essay, artikler, portretter, meningsstoff, fotoessay og lyrikk.

Vi håper imidlertid ikke bare på å gi ut et magasin som serverer historiefortelling om fluefiske og natur utenom det vanlige, men også på å bli et sted der skandinaviske fluefiskere kan levere bilder og tekst mot honorar.

For å få til det, trenger vi abonnenter. Med andre ord, vi trenger dere.

Bli abonnent selv, eller gi det i gave

Som abonnent bidrar du til at Oppstrøms kan være en del av kulturen i tiårene som kommer.

Vi håper derfor at så mange som mulig går inn tegner abonnement. Det koster 399,- for ett år, og/eller 770,- for to år. Ikke stort dyrere enn et månedsabonnement på Premier League, eller 7 snusbokser med andre ord.

Du kan også gi bort abonnement i gave, og disse kommer med et svært hendig og vakkert gavekort som passer fint til bursdagsfrokosten.

Vi gleder oss veldig til å vise deg første nummer.

– Redaksjonen