Noen løper fremdeles med fluestang på stranda i Mexico

Grant Hartman med hanefisk. // Foto: Trident Fly Fishing

Det er 13 år siden kultfilmen fra Baja ble lansert, og i vår kom endelig “oppfølgeren”. Men svarer den til (de naturlig høye) forventningene?

Felt Soul Media-produserte Running Down The Man (RDTM), med smått legendariske Frank Smethurst i spissen, går blant mange for å være en av de mest ikoniske fluefiskefilmene som noensinne er laget. Da den kom ut i 2006 skapte Ben Knight og Travis Rummel det som skulle bli en ny type dokumentarisk fluefiskeunderholdning.

Nå, 13 år senere, er DVDen eneste tilgjengelig format hvis man ønsker å se den. Og er man en av dem som ikke lenger har DVD-spiller, må man muligens nøye seg med traileren.

Avtagende etterdønninger fra Smethurst

Samtidig som filmen satte Baja på kartet, skapte den en naturlig roosterfish-bølge. Saltvannsfluefiskere med sans for det sære hadde fått en ny art de kunne (prøve å) fange.

– I de senere år har denne saltvannsfisken havnet litt i glemmeboka igjen. Det ønsket vi å endre på, fortalte Ben Freeman, i et intervju med Flylords nylig.

Freeman, som er grunnlegger av Trident Fly Fishing, har rollen som produsent for filmen om samme type løping med fluestang på stranda.

– I 2016 dro jeg til Baja for det som skulle være en kombinasjon av ferie og fisketur. Der møtte jeg Grant (Hartman), og fikk muligheten til å fiske med ham, forteller Freeman.

Den gamle mannen og stranden

Freeman hadde lenge sett etter et mulig tema for en oppfølger til RDTM, og det tok ikke lang tid før Freeman skjønte at Hartman ville passe perfekt.

– Grant er “den gamle mannen på stranda”, og en av pionerene når det kommer til fiske i Baja og Cabo San Lucas. Han er født i Texas, men flyttet etter hvert til Mexico der fluefiske ble altoppslukende. Nå har han fisket i Mexico store deler av livet, og guidet der i 20 av dem, forteller Freeman.

Det skal mye til for å overgå en klassiker, men Trident-gutta leverer til en meget respektabel ståkarakter. Mye takket være Grant Hartman, som er så ærlig og ufiltrert at dette nærmer seg de beste 15 minuttene undertegnede har brukt på levende bilder av fluefiske i 2019.

nb_NO