Stoeren med trøstefisk. // Foto: Joakim Andreassen

«Lykken hjelper de (dum)dristige»

Kong Stillevann har i de siste åtte årene vært god mot oss. Han har ikke alltid gjort det enkelt, men han har likevel vært generøs. I år skulle det bli annerledes.

Vind er enhver ørretfluefiskers verste mareritt. Det sikreste tegn på at alt kommer til å gå til helvete. Glem klekkinger, perfekte flyt, vakende storfisk og lykkelig hverdag. Legg deg heller i teltet og vent det ut. Eller vær smart: Dra hjem og gjør noe som ikke er fluefiske. Alt annet er egentlig naivt og dumdristig. Bjørnetjenestestil.

For noen uker siden annonserte vi at det ville bli stille fra redaksjonen i noen uker. Vi skulle på fjellet i nord, og gledet oss som vanlig slik (nesten) bare unger kan glede seg. Det fiskes som regel i stillevann, og man har noen skikkelige rugger på samvittigheten i det aktuelle området. Vi har vel egentlig ikke vært der en eneste sommer uten at ordentlige resultater har blitt ført i protokollen. Bankers.

Evighetens vind

For å gjøre en lang og særs lite innholdsrik historie kort: Denne gang blåste det fra vi kom til vi dro. Kun avbrutt av to timer med rolig overflate og noe sporadisk vaking på tampen. Men når man har hatt vind i trynet i ti dager i strekk er det fort gjort å bli både rådløs og desorientert når det fak...

Denne saken er gratis, men for å lese den må du logge inn

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NONO