Scott Reinhard maps
Foto: Scott Reinhard

Lager uvanlig veggpryd av vanlige kart

Kombinasjonen av 3-dimensjonale data og papirkart skaper et bilde som ser ut som det kommer ut av arket, til tross for at det kun dreier seg om 2D. Vi tok en prat med mannen bak det som bare må karakteriseres som kunstverk.

Hvem er Scott Reinhard?

Jeg er en Brooklyn-basert grafisk designer som for tiden gjør frilansarbeid for New York Times som grafisk redaktør. Det innebærer at jeg lager kart og andre informasjonsrelaterte grafiske fremstillinger.

Jeg bor ellers i en liten leilighet i Brooklyn sammen med konen min Ali, hunden Esther, og en katt som heter Tilda. Jeg har jobbet som grafisk designer på mange ulike områder for over et tiår, og har en master i grafisk design fra North Carolina State University.

Scott Reinhard. // Foto: Ali Gibbons
Scott Reinhard. // Foto: Ali Gibbons

Hvordan kom du på å lage denne typen kart?

Jeg lærte om GIS i starten på studiet, og tok deretter et introduksjonskurs i siste semester. Etter det har jeg fortsatt å lære og ekspandere kunnskapsnivået. Jeg liker også å eksperimentere på andre områder, inkludert koding, 3D-grafikk, og gjennom min egen grafiske designpraksis. Alt dette sammen resulterte i denne formen for kart, og jeg hadde aldri havnet der hvis jeg ikke hadde pushet meg selv på disse områdene.

Jeg har det veldig gøy med dette. Muligheten til å studere kart og ulike steder via kart virker å være av helt ubegrenset karakter.

Leserne våre er for det meste fluefiskere, og mange fluefiskere flest er veldig opptatt av kart av elver. Hva synes du om kart over elvelandskap?

Jeg har faktisk ikke tenkt så mye over det før nå, men ja! Elver er så utrolig interessante og samtidig vakre. De skaper disse veldig organiske formene i kartene jeg lager, som ellers ofte består av rigide (og menneskeskapte) geografiske begrensninger.

Jeg laget blant annet dette inverterte kartet (under) over det kontinentale USA, der dalene er fjell og fjellene er daler. Det dette egentlig er, er historien om elver og hvordan de former landskapet.

Invertert kart over USA.

Geografiske områder er spesielle for oss, og vi relaterer oss til de ulike plassene på så mange nivåer. Jeg tror det er nettopp derfor vi liker kart.

– Planlegger du å lage kart over Europa, og da Norge?

Absolutt. Som du sikkert kan forestille deg, så er det mange forespørsler etter forskjellige lokasjoner. Jeg har dog gjort ganske mye forarbeid med Europa, uten å publisere noe derfra enda.

– Hvis folk vil kjøpe kart av deg, sender du da til Norge?

Det gjør jeg! Folk kan sende e-post til scottreinhardmaps(@)gmail.com for tilbud.

Besøk nettsiden og se utvalget av kart som Scott Reinhard lager her.


Siden Oppstrøms ikke er finansiert av annonser, betyr det at alle direktekjøp fra vår lille nettbutikk hjelper oss til å fortsatt kunne servere det vi håper er godt lesestoff for norske fluefiskere.

nb_NO