Foto: Anders Neteland

Kontrast, misunnelse og plukking

Toppidrettsutøvere bruker mye tid på trening. Det er en dårlig deal når man tidvis heller vil fiske laks. Og når broren din plager deg tett med latterlige fangstresultater.

Anders Neteland og Bjørnar Neteland er brødre og gode kompiser. Men livssituasjonen deres er ganske forskjellig om sommeren.

– Ettersom jeg er på landslaget i alpint så tilbringer jeg mye tid i Oslo i sommerhalvåret. Dette har selvfølgelig skapt litt utfordringer i form av sjalusi, fiskeangst, og heftig feber som følger av brors stadige plukking, forteller Bjørnar Neteland til Oppstrøms.

Enorme mengder fisk
Denne siste filmen deres inneholder klipp fra Osfossen fra både 2015 og 2016. Anders hadde da flere turer, både som guide og for å fiske selv. Han forteller at han de siste årene har fått absurde mengder fisk i Osfossen, spesielt i 2015 da Bjørnar ikke kunne være med.

– Mens jeg er på treningssamlinger så renner det inn snap og meldinger hele tiden. I 2015 fikk jeg ikke mulighet til å dra til Osfossen i det hele tatt, og da var det hardt, forteller Bjørnar.

Han legger til at Osfossen er en plass hvor man alltid bikker den såkalte «plukkegrensen» (tre fisk per stang per døgn), så oppdateringene fra Anders var ikke akkurat mangelvare.

Saken fortsetter under bildet.

osfossen_neteland_01_opstrms
Eldstebror Neteland med sedvanlig fangst. // Foto: Bjørnar Neteland

Innovasjon til frustrasjon
Anders har brukt mye tid på litt utradisjonelle greier for å finne nye metoder å fiske hølen på, noe han ofte gjør når han fisker alene.

– Da er det ekstra kult når det funker like bra ved senere anledninger, selv om det ikke er like kult for Bjørnar.

Han poengterer at drømmesitasjonen er at skiforbundet flytter all barmarksaktivitet til Sunnfjord.

– Før det skjer blir det fort til at lillebror våkner til en 100 sekunders snap-setup, flirer Anders.

Likevel: Trening eller ei, i år fikk faktisk Bjørnar muligheten til å revansjere seg og ta igjen noe av det forsømte.

– Det ble en griiisedeilig tur, som man bivåne i denne kontrastfylte snutten, avslutter Bjørnar.