Knus denne nordlendingen i ny runde med Oppstrøms-liga

Foto: Joakim Andreassen

Publikum er tilbake. Det hele likner mer på sporten mange av oss elsker. Det er snart tid for å sette fluestanga i boden, rigge bindestikka, og benke seg foran TVen for en ny sesong med nydelig engelsk fotball – og den tilhørende rosinen i pølsa: Vinne over Tommy Josefsen i Fantasy Premier League.

I fjor gjeninnførte vi den gamle Vak-tradisjonen med FPL-liga for fluefiskere. Flere hundre meldte seg på til stor glede for oss som arrangør – og til stor frustrasjon for et lite knippe sportshatende fluefiskere som mente at fantasifotball ikke har NOENTINGEN Å GJØRE PÅ ET FLUEFISKENETTSTED.

Vi bryr oss selvsagt ikke om meningene til folk som ikke vet å verdsette verdens vakreste idrett kombinert med det å ha det litt artig på en uformell måte, og kjører derfor på igjen. For andre år på rad kan du altså vinne fine premier og samtidig prøve å slå den humørsyke nordlendingen på bildet over

Sistnevnte bør strengt tatt være overkommelig. Tommy Josefsen har det man kan omtale som middels gode meritter, sett bort fra et par år innenfor topp 50k. Vi satser på at årets sesong gjenspeiler laksefisket hans de siste sesongene: Preget av både lite og liten fisk.

Josefsen på sin side har som vanlig stor tro på egne prestasjoner.

– Ettersom jeg baserer FPL-valgene mine på følelser og ikke tall, så går det jo gjerne litt mer opp og ned. Samtidig blir jeg litt bedre for hver sesong, og etter hvert som man har blitt eldre blir man jo også mer kynisk. Satser på det topper seg i år med en seier. Men som med alt annet her i livet, det viktigste er å slå den såkalte fotoredaktøren i Oppstrøms, sier Josefsen.

En slags vandrepokal

Fjorårets førsteplass meldte seg aldri. Siden vi ikke hadde mulighet til å kontakte ham for en avsjekk på om han faktisk var fluefisker eller bare en tilfeldig påmeldt, bortfalt dermed muligheten til å innkassere premie. Synd, trist, leit, men det gjør altså at fjorårets premie glir automatisk videre som premie i årets konkurranse.

Premier:

1. premie: Stang fra Waterworks Lamson (levert av Fly Fish Europe).
2. premie: Oppstrøms-caps og Håndlaget emaljekopp (med valgfritt design).
3. premie: Oppstrøms-caps.

Forutsetningene for å delta er fremdeles like enkle:

– Du må sette opp et lag før første serierunde som går av stabelen 13. august kl. 21:00 (den offisielle fristen er i år igjen satt til 90 minutt FØR kampstart).

– Du må være fluefisker, ha veldig konkrete planer om å bli fluefisker og/eller ha en veldig nær relasjon til en fluefisker. Vinner du ligaen må du kunne vise til noe som gjør at vi tror på deg (karma is a bitch, husk det).

– Vi dekker kun porto hvis det blir en norsk vinner. Er du bosatt i et annet land, må du stå for porto selv da det koster mye penger for et fattig fluefiskemagasin.

– Vinner du, må du selv kontakte oss!

Ligakode: cbpf68 / trykk på denne linken