Høstfiske etter laks

Laksen hopper og spretter overalt, men er lite villig til å ta fluene vi serverer.

I august er elvene lave og klare og fisken har sett en drøss av fluer. Hvordan bør du tenke for å fange laks sent i sesongen?

Alle laksefiskere håper og drømmer om flom, men elva du møter på høstfiske er gjerne liten. Vanntemperaturen er høy, og vannet er klart. Du har nå mye å vinne på å legge en helt annen taktikk enn den du har brukt tidligere i sesongen.

Fisken stiller seg opp på andre steder i elva, og sammenliknet med sesongens innledende fase, der du gjerne oppsøkte fisken i de nedre og grunnere delene av hølen, bør fokuset beveges høyere opp. Det morsomme med august-fiske er at du møter på fisk i alle faser. Alt fra store hanner som har stått lenge på elva, til nygått smålaks. Denne konstellasjonen av fisk kan skape liv og røre i en høl, men ofte er det kun fisk som har stilt seg opp, eller mer sporadisk vandrende fisk, som egentlig ikke er så interessert i det du har å tilby.

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere.
Du kan prøve GRATIS i 7 DAGER.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Det billigste abonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

Norwegian