Hartmanns fetter fikk oppleve musefest

I 2017 fikk Andreas Cappelen sitt livs ørret på New Zealand, og antiklimakset var et faktum da han bare noen uker etter hjemkomsten måtte innfinne seg på oppstillingsplass under førstegangstjeneste i Garden. Noen år senere dro han tilbake, og det skulle vise seg å bli litt av en opplevelse.

I 2020 var det nok en gang duket for en å dra tilbake til ørretgalaksen langt, langt vekke. Denne gang skulle Cappelen avløse sin fetter, og turfølget var nå hans bror, Thomas – som i tillegg var førstereis.

– Bjørn (red.anm; Hartmann) hadde vært på New Zealand i fem uker da vi kom ned, og han fisket med oss i en uke før han dro. Da han dro måtte jeg jo også ta over stafettpinnen som guide, og til sammen var vi var der i tre uker, forteller Cappelen til Oppstrøms.

Smågnagere og knusing av rekorder

Dette var logisk nok første gang de begge opplevde et museår, men fangstrapporter fra før de dro ned hadde gjort dem passelig gira på å i hvert fall få seg én stor fisk hver.

– Det klarte vi, og begge fikk på over 5 kg. Persen min fra de forrige turene var på 3,8, og det kan fort være at jeg aldri får en like stor ørret noensinne, sier Cappelen.

Saken fortsetter under galleriet.

Engangsopplevelse?

Gutta traff med veldig gode forhold i en dal med mye mus helt på slutten av turen – noe som ble en slags toppen av kransekaka-opplevelse.

– Vi hadde slitt litt med å få de virkelig store, noe vi syntes var litt dumt ettersom vi visste det var museår og at mulighetene var der. Derfor var det ekstra digg når det klaffet helt på slutten og vi fikk noen virkelig bjesser hver, sier han.

Cappelen er usikker på om de vil få like store fisk på fremtidige NZ-turer, og omtaler turen som “litt spesiell”. Fangsten har dog ikke tatt bort lysten til å reise tilbake, og det er jo ofte den effekten NZ har på fluefiskere.

Se den halvtimes filmen fra turen under!

nb_NO