Foto: Bjørnar Neteland

Gudommelig monsterlaks i Bolstad

Neteland-brødrene har det med å fange fisk som fanges på film, og en langfilmgave er akkurat det vi trenger nå i julestria.

Vossovassdraget er verdenskjent for grov laks. Helt siden åpningen av forskningsfisket i 2012-2013, har Neteland-brødrene brukt flere døgn i elven som bare ligger cirka én time fra Bergen sentrum.

– Anders har snittet på rundt 35 døgn i året i Vossovassdraget hvert år, og har derfor fått navnet «Vossoguden». Både på grunn av fangst og tid brukt langs elven, forteller Bjørnar Neteland til Oppstrøms.

Vossoguden fyller på vegan-lagerne mellom alle fiskene han får. // Foto: Bjørnar Neteland.

Han legger til at Vosso kan være vanskelig, samt at det er ikke mye fisk og ofte mange kast mellom action. Bjørnar fikk virkelig kjenne på dette da han hadde seg fem dager med Anders i elva i begynnelsen av juli 2016, og fikk altså føle på kroppen hvorfor Anders har fått kallenavnet sitt.

– Etter en liten avstemning på Instagram bestemte vi oss for å lage en film fra Vosso med en litt ny vri.
Lange scener, lite klipping og mye skitpreik (anbefaler å se med tekst, siden en del av snakkingen er etter tre dager i skogen med mye #mumling), sier Neteland.

Vi får også servert en god del «behind the scenes»-klipp som viser at det ikke alltid går knirkefritt for seg når det skal filmes, kjøres fisk, kjøres bil og håves samtidig.

– For eksempel når Anders skal lande en stoooorlaks i Bolstad. Ikke lett å både være kameramann og «klepper» når man må forholde seg til adrenalinguden, avslutter Neteland som nå går under navnet «Smultringen».

nb_NO