“Gørrkjedelig, men jævla nyttig”

Vanntette vadere. // Foto: Joakim Andreassen

En viktig film om noe som både er bra for vadere, hygiene og for miljøet.

Vi har ikke for vane å være et talerør for bransjen, og salgsfilmer finner svært sjelden veien gjennom integritetsfilteret til Oppstrøms-redaksjonen. Men det finnes enkelte emner som gjør at vi bare må fire litt på krava.

Det er ingen hemmelighet at Tommy Josefsen jobber som selger for Fly Fish Europe. Den største importøren av fluefiskestæsj i Europa har det siste tiåret befestet sin rolle som en seriøs aktør med viktige merker i porteføljen. Da inkludert håndbygde fluestenger uten lakk, sneller designet av en tech-nerd som visstnok ikke driver med fluefiske, flytemidler så miljøvennlige at du (nesten) kan bruke dem som thousand island-erstatning, og selve rosinen i den bålstekte pølsa: Vadere laget av membran som faktisk tåler vann.

Slik ser Tommy Josefsen ut når han bivåner vannskjøtsel av vadere. // Foto: Joakim Andreassen

Uformell anmodning om vedlikehold

I 2019 begynte Josefsen å lage egne produktvideoer for å fronte det han faktisk selger, og som erke-nordlending har videoene hans fått et noe uungåelig uformelt preg. Ofte finner man mer tips enn knusktørt produktfokus, og det kan vi like.

Siste tilskudd er en film om hvordan man skal ta vare på vaderen sin. I og med at vi er over gjennomsnittet opptatt av å tone ned det globale overforbruket, og fordi tekstilproduksjon er en skikkelig miljøversting, kan vi ikke annet enn å hedre anmodninger om å ta vare på utstyr slik at det kan vare i sesong etter sesong. At den ufiltrerte selgeren gjør det på sin helt egne måte, synes vi er ekstra prisverdig.

– Jeg har gjort det på denne måten i en del år med gode resultater selv om den er litt annerledes i forhold til anbefalingen fra Simms, forteller Josefsen.

Jævla nyttig der altså. Og ikke så gørrkjedelig som produsenten selv hevder.

NB! Vi advarer mot alternativ språkbruk.

Red.anm: Redaksjonen både fisker og omgås Josefsen, men vi påpeker at denne saken er laget helt uavhengig. Vi mottak ingen form for betaling for dette, annet enn en bekreftelse på at vi alle befinner oss i kategorien “svettpeisa som virkelig bør ta vare på vaderan sine”.