Foto: Joel Alter

Forventninger på Bornholm

Nå skal økt forvaltningsfokus sikre større bærekraftighet på den kjente danske fiskedestinasjonen, og både film og stillbilder brukes til å spre budskapet.

Den danske fiskelegenden, miljøforkjemperen og Fishing Zealand-initiativtakeren Gordon P. Henriksen inviterte nylig en flokk fluefiskere til den legendariske sjøørretdestinasjonen. En av dem var den flinke filmskaperen og fotografen Frederik Lorentzen.

– Kravet var at vi skulle gjøre akkurat hva vi hadde lyst til, forteller Lorentzen til Oppstrøms.

Eksponering for miljøet
Felles for alle de inviterte var at de skriver, fotograferer eller filmer.

– Gordon regnet vel med at det skulle komme noe bærekraftig ut av å gi oss frie tøyler, og denne filmen er noe av resultatet. Ellers kommer det en lang artikkel med mine bilder i «Sportsfiskeren», i tillegg til blogginnlegg og film kreditert Morten Jensen. Alt som et samlet forsøk på å sette litt fokus på Bornholm etter regelendringen, forteller Lorentzen.

Endringene innbefatter bag-limit på tre fisk (gjelder alle fiskere, inkludert yrkesfiskere), samt helårsfredning på tre nye elver (som nå gjør at det samlet er en helårsfredning på totalt seks elver).

Samarbeid på tvers av stil
Jacob Gruwier Vinjegaard og Frederik Lorentzen filmet begge til snutten man finner her.

– Jacob ville gjerne klippe det, og det fikk han lov til. Jeg har blandet meg litt, men hovedsaklig har jeg vært irriterende og kritisert musikkvalget hans, flirer Lorentzen.

Vinjegaard og Lorentzen bor langt fra hverandre, og dialog har foregått på nett og per telefon.

– Det meste har vært opp til ham, og selv om jeg ikke velger så mye gangster-rap og dubstep i mine filmer, så synes jeg han har gjort en fremragende klippejobb, sier Lorentzen.

nb_NO