Frank Rennestraum med finnmarks-laks. // Foto: Salmonstalkers

Forfølger storlaks

Trodde du at Neteland-brødrene var de eneste i Norge som produserte snutter med enorme mengder fluefanget laks? Vi også. Men så fant vi «Salmonstalkers».

Det er veldig i vinden å ha sitt eget fiske-crew om dagen, og det er tydelig at samholdet defineres i større grad når man putter en tittel på det hele. Ikke spesielt sjokkerende, siden dette er noe menneskeheten har gjort i hundrevis av år i en eller annen (positiv eller veldig negativ) form.

Vi klager overhode ikke på gjengmentalitet når det resulterer i flott underholdning for likesinnede. Og spesielt ikke når det for en gangs skyld ikke inneholder ørret pinglete småfisk fra myrpytt (som Øystein Aas liker å kalle det).

Fjord-cowboys med innslag av Valdres
Salmonstalkers er altså navnet. Og selv om den vitenskaplige betydningen ikke akkurat er direkte positiv, så skjønner vi hva de mener. Gjengen består av Frank Rennestraum, Simen Måren Stende, Lasse Hove Løkkebø og Bjørn-Tore Løkkebø. Sett bort fra Simen har de alle fisket sammen i flere år. Klubben ble dannet i 2015, og Simen er ferskest i gruppa.

Saken fortsetter under bildet.

salmonstalkers_norwegiansilver_02_opstrms
Ørretfisker fra Valdres har blitt laksefisker. // Foto: Salmonstalkers

– De tre førstnevnte fisker mye i elver i Sogn og Fjordane. Slik som Flekke, Jølstra, Nausta og Lærdal forteller Lasse Løkkebø.

Han legger til at Simen er fra Valdres, og har drevet mye med ørretfiske i fjellene der. Han er også en ivrig filmfotograf.

– Simens første film for Salmonstalkers var fra Laksefiske i Jølstra i 2015, der han og Frank hadde et flott døgn med mye action, sier Løkkebø.

Etter det dro gjengen til Rennestraums hemmeligelv og fisket tolv timer under meget gode forhold.

– På slutten av filmen ser man Simen få sin aller første laks. Det ble faktisk fire laks på han i 2015, og den største på åtte kilo ble tatt i Årdalselva i Sogn, forteller Løkkebø.

ChuckAas_opstrms
Ingen ørret fra myrpytt, sa du? Øystein Norris approves!

Finnmark er høydepunktet
Etter dette var det igjen dags for fantastiske Jølstra der Løkkebø landet et beist av ein laks. I følge ham selv var det ikke en rekordlaks, men den hadde ein kondisjon som overgår det aller meste. Årets høydepunkt var likevel turen til Finnmark.

– 2015 var vårt fjerde år der oppe, og vi har blitt møtt av fantastiske folk og en flott natur på alle våre reiser i Finnmark. Her kunne vi gjerne ha vært hele sesongen, sier Løkkebø.

Salmonstalkers planer for 2016 er å lansere hjemmesiden salmonstalkers.com. Der skal de tilby salg av capser, t-skjorter, Lasses tubefluer og laksefiske.

– Vi har også planer om å besøke alle elvene vi fisket i fjor. Målet er å få til nye gode opptak, og kanskje også denne gang få til noe opptak med drone.

Her er den svært fiskerike snutten fra Finnmark. Definitivt IKKE småfisk i myrpytt.

nb_NO