Illustrasjon: Jørgen Platou Willumsen

Flua sett med laksens øyne

Flua svinger i en rask bue over laksen. Fra flubindebenken har du gjennom vinteren surra frem det ene mønsteret etter den andre, og drømt om akkurat denne situasjonen.

Én ting er din idé om hvordan flua ser ut, men en helt annen er hvordan flue er sett med laksens øyne. For hva skjer nede i strømmen når flua kommer busende over hodet på den?

Stanga spennes opp, og snøret skytes mot hovedstrømmen på den andre siden av elva. Flua forsvinner ned i det kjappe vannet med et lite plask. Snøret trekkes avgårde med strømmen og flua svinger i retning av en virvel som vitner om formasjoner under vann som skaper naturlige hvileplasser for fisken.

Flua går høyt i vannet, og fisken står mest sannsynlig nede langs bunnen, foran steinene. Hastighet, dybde og størrelse er viktige faktorer. Men er det andre elementer vi kunne lagt til for å øke sjansen for at laksen skal stige?

Skandinavisk tradisjon

Jeg har ofte fundert over hvordan vi bygger opp fl...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.