Flashy august

Den site og kanskje mest kritiske fasen. En laks har latt seg lure av en flashy-flue seint på sesongen.

Slukfluer, populært kalt Flashwings, har gått som en farsott de siste sesongene. De har preget juni-fisket har for mange, men hva med august og den aggressive høst-laksen?

Flash-fluer er en sikker vinner i juni. De kan bindes store, har materialer som ikke trekker vann og beveger seg utrolig levende i vannet. Utover sesongen når vannstanden roer seg ned og temperaturene stiger, blir de store fargerike fluene gjerne byttet ut med små og mer kamuflerte fluer. Overraskelsesmomentet er tidvis helt avgjørende for et take, men hva med august? Denne måneden kan være lunefull, men ikke glem at jo lenger ut i sesongen du kommer, jo mer aggressiv vil fisken igjen bli. Valg av fluer og liner krever ofte større variasjon og den kreative vil bli belønnet.

I denne delen av sesongen kan små versjoner av flash-fluer være et smart tilskudd i flueboksen. Små, litt fortyngede fluer, med sterke farger og UV-materialer kan være det som skal til. 

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere.
Du kan prøve GRATIS i 7 DAGER.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Det billigste abonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

Norwegian