Filmet vill steelhead i Russland

Kamtsjatkahalvøya huser steelhead i hopetall, og forvaltningen er beinhard som så mye annet i Russland. Felt Soul Media ville lage film om dette.

kamtsjatka_feltsoul_03_opstrms
Travis Rummel lengtet tilbake til Russland. // Foto: Ryan Peterson

Etter å ha vært på Kamtsjatka  i 2008 i anledning produksjon av filmen Eastern Rises, har Travis Rummel regelmessig drømt seg tilbake. Han kjente jevnlig på behovet for å gjøre mer prosjekter i området, og sammen med kollega Ben Knight landet han etter hvert på en idé om «Kamchatka Steelhead Project».

– Yeti (kjølebagprodusent fra Austin, Texas) sponser et stort antall fiske/jakt/rodeo/grillfilmer(!). De ser verdien av god historiefortelling, og har ressursene til å betale for prosjekter som krever endel rent produksjonsmessig. Da vi pitchet dette for dem tok det ikke lang tid før vi fikk grønt lys, forteller Rummel til Oppstrøms.

Han påpeker at Russland har vært ekstremt proaktive når det gjelder å beskytte steelhead på Kamtsjatka, og de har iverksatt tiltak lenge før stammen faktisk har vært truet. Det er faktisk ikke lov til å fiske i det aktuelle området, så lenge det ikke gjøres i vitenskapens tjeneste. Og nettopp det var det den lille gjengen bestående av forskere og frivillige fiskere gjorde.

– Dette området er ganske vanskelig å komme seg til for vår del. To dager med fly fra USA, en åtte timer lang busstur og to timer i helikopter er det som trengs, forteller Rummel.

Artikkelen fortsetter under bildet.

kamtsjatka_feltsoul_04_opstrms
Stille før stormen. // Foto: Travis Rummel / Felt Soul Media

Planen var å være der i ti dager, og det var helt på tampen av sesongen. Vinteren stod for døren og en kraftig storm traff dem midtveis i produksjonen.

– På den sjette dagen var vi usikre på om vi skulle forlate området eller være tålmodige. Vi bestemte oss for å stikke, og heldigvis hadde vi jobbet hardt i forkant av stormen – så materialet var mer eller mindre sikret. Dette gjorde at vi fikk anledningen til å tilbringe et døgn i Moskva med «Karill». Det var på mange måter med på å gi filmen det lille ekstra, flirer Rummel.