Et brutalt møte med realiteten

Vi er ved veis ende, og Rolf Nylinder foliepakker den siste episoden som om det skulle vært en nyfanget ørret. Med ferske urter, spennende krydder og masse smør.

Alle gode ting har en slutt heter det. Det gjelder også Rolf Nylinder sitt comeback.

Nå skal vi ikke krisemaksimere her, men noe sier oss at det kan bli lenge til neste gang vi får se fiskefilm fra svensken. For undertegnede er det på mange måter litt som når Tool gir ut album. Altfor bra, og altfor sporadisk.

I denne siste episoden av serien får vi bli med på den typen fluefiske som hipster-svensker liker aller best. Nemlig tørrfluefiske. Med store døgnfluer. Etter vakende fisk. Dry or die, baby.

rolfnylinder_viktorwiberg_opstrms
Viktor Wiberg (t.h.) har blitt lurt inn i fluefiskehelvetet i den siste episoden i Nylinders serie. // Foto: Joakim Andreassen

– Kronologien her er jo litt alternativ, men vi returnerer til elva der jeg kroker den gedigne fisken i episode 2, forteller Nylinder.

Der viser det seg at ikke alt er som man skulle tro.

– Det er ofte en veldig kort vei fra suksess til fullstendig katastrofe, sier Nylinder, som på mange måter serverer oss en slags personlig åpenbaring i denne episoden.

– Jeg har jo ofte hevdet at jeg er minst like glad i å bare være ute i naturen med kamera, som jeg er i å fiske med flue. Sist sommer erfarte jeg at jeg definitivt fremdeles er mer glad i fiske med flue enn jeg hadde trodd, avslutter Nylinder.

nb_NO