Enkle fluer for enkle hjerner

Jeg er det jeg vil kalle analytisk innen fluefiske og fluebinding, og søker alltid forbedringer i min tilnærming til ørret. Om jeg finner en mer solid krok, så bytter jeg til den. Om rare kamuflasjeklær gjør det lettere å komme tett på, så bruker jeg det.

Jeg har eksperimentert med mine egne fluemønstre siden jeg begynte å fiske mye med flue tilbake i 1992, og tendensen i mitt fiske de siste årene er at jeg bruker tiden min på å jakte større og større ørret med enklere og enklere fluer.

Dette fordi enkle fluer veldig ofte utkonkurrerer mer kompliserte fluemønstre i møte med erfaren gammel fisk.

Verdifull empiri

For meg som fluefisker og fluebinder er det noen spørsmål jeg aldri vil få fullstendig besvart. Det handler om hva som trigger fisken til å ta en flue. Hvilke detaljer er avgjørende med fluens utseende og presentasjon?

Dette varierer med lokalitet...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.