Foto: Joakim Andreassen

Viktig melding til fluefiskere som søker jakthund

I anledning at våre venner på Utras har gitt nettsiden en ansiktsløftning med tilhørende videokanal på Youtube, tenker vi at det er passende å publisere denne fra deres fine arkiv. Det er tross alt sånn at våren nærmer seg, og dermed også vanskelige livsvalg. Erik Roan tar her for seg ett av dem. ***

To av medlemmene Utras er stolte hundeeiere, og et tredje medlem, som i denne omgang blir anonym, vurderer å følge deres eksempel. I denne teksten/anbefalingen ser vi nærmere på fuglehund sett i lys av fluefiskertilværelse.

Dette handler selvsagt om en stående fuglehund, og ikke en tibetansk teppetisser. Da denne saken ble skrevet vurderte den potensielle kjøperen en fuglehundrase som undertegnede konsekvent omtaler som «hamster», så dette er egentlig et gråsonetilfelle i så måte. Følgende tekst var i utgangspunktet ment som råd og veiledning til det aktuelle medlemmet, men vi legger det ut her for å dele disse rådene med andre fluefiskere som befinner seg i samme situasjon.

Den mentale forberedelsesprosessen

Det å skulle gå til anskaffelse av jakthund bør være en nøye planlagt handling, spesielt for en fluefisker! Når et medlem i redaksjon er på vei ut i ulykka, er det vår plikt som medmenneske å styre han i grøfta på en så skånsom måte som mulig. Saken fortsetter under bildet...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ UPSTRM+.

You can try for ONE MONTH for 5 KRONER (aprox $0,5).

UPSTRM+ only costs 49 kroner (aprox $5) per month. Alternatively, you can support independent journalism by purchasing pakken the package that also includes Scandinavia's finest print magazine. It's your choice.

Go here to see all options, or log in here if you're already a subscriber.

P.S.: Our digital subscription costs less than a slightly fancy cup of coffee per month and grants you access to all new articles and a rich archive on fly fishing and fly fishing culture (for now mainly in Norwegian and Swedish).

Don't have an account yet? Create one completely free here.

By using 1-step registration or creating an account, you consent to Oppstrøms AS's privacy policy.