Kristin Bøe
Et bilde med feil fokus. Og «accidental» slukstang. Men Kristin vet hva målet er. // Foto: Privat

Det er lov å håpe

Hva er det egentlig som leder en kvinne i sin beste alder til en grøftekant bak Coop Buran på «feitmarsk»-jakt en lummer natt i mai?

Kristin Bøe skrev denne teksten for Oppstrøms #8, som var vår sommerutgave i 2022. Denne utgaven kan kjøpes her, der du også finner samtlige av våre back issues.


Jeg står med en bøtte i hånda og gjørme på knærne mens jeg er i ferd med å dra opp et slimete og seigt spesimen fra den fuktige og leirholdige Trøndelags-jorda.

Min fineste penbluse er knyttet rundt en lommelykt for å gi det perfekte røde lys. Det duskregner lett og trosten tripper ivrig rundt meg i samme ærend.

I det jeg er i ferd med å putte individ nummer 167,5 opp i bøtta hviner det en taxi forbi. Trolig full av festglade studenter på vei til Samfundet.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.