Den magiske mysteriefisken

Vi har lagt en ny podcast til vår egen liste over deilige anbefalinger, og starter med en episode som tar for seg et meget relevant tema.

Det er i ferd med å etablere seg en viss tradisjon i redaksjonen for å fronte smale podcaster med en tilnærming til fluefiske og friluftsliv. Mest fordi det er fint å øke spredningen av arbeidet som gjøres i regi av små og uavhengige medier, selvsagt. Men når vi, som i dette tilfellet, (mildt sagt) får en voldsomt hyggelig shoutout i selve episoden, blir veien enda kortere.

Detektivarbeid for storfisk

Det siste tilskuddet i rekken er Podkasten Uteliv av og med Randulf Valle. Og den første episoden vi anbefaler er på hele 1 time og 43 minutt med Håvard Stubø.

Temaet er noe vi har en sterk fascinasjon for også innad i redaksjonen. Nemlig røyefiske.

– Her penser vi innom både biologi, fisketrategier og detektivarbeidet som skal til for å spore opp virkelige storrøyevann. Vi diskuterer også potensielle storrøyeområder og hvordan man planlegger sommerens fjellfisketurer for å maksimere sjansen for sukses, forteller Randulf Valle.

Jordbær- og konditortilbud i Sverige

I tillegg forteller Håvard en del om fiskemulighetene i de nordlige delene av Sverige.

– Dette sporer samtalen inn på klart relaterte temaer som forvaltningspraksis, helikopterfiske, jakten på veinære jordbærsteder og konditoritilbudet i nordsvenske småbyer, sier Valle.

Som nevnt over, blir Oppstrøms nevnt ganske tungt i episoden, og det refereres da til intervjuet vårt med Bror Olsen som ble laget for vår førsteutgave. Har du ikke lest det, og blir veldig nysgjerrig nå, så får du fremdeles tak i magasinet her.

Du kan høre episoden under, eller finne frem til riktig format på podcastens hjemmeside.

nb_NO