Foto: Mathias Briquemont

Belgisk hygge i Danmark

Belgiske fluefiskere er kanskje ikke de man støter på oftest i skandinaviske farvann. Men det finnes unntak.

Mathias Briquemont er fotograf og designer, og står bak fluekollektivet Rodtrip. Den Hooké-inspirerte gjengen har allerede vært på flere turer til mer nordlige områder, som Finnmark i 2013.

Denne gang var det Danmark som stod for tur.

– To venner av oss hadde vært der ved et par anledninger, og var veldig gira da de fortalte fiskehistorier fra området. Da vi møtte en dansk lodge-eier på en fluefiskemesse hjemme i Belgia, ble vi helt overbevist om at vi måtte ta turen, forteller Briquemont.

rodtrip_denmark_03_opstrms
Dansk fangst. // Foto: Mathias Briquemont

Møtet med den danske kysten var veldig annerledes med det de var vandt med, og det tok litt tid før de kroket sine første sjøørreter.

– Det var et fysisk krevende fiske med mye gåing, tunge bølger og vind. Men vi ble likevel positivt overrasket, og sjøørretene var enormt spreke, sier Briquemont, som personlig omtaler seg selv som «forelsket» i Skandinavia.

Han trekker frem den store variasjonen.

– Dere har så mange unike og forskjellige muligheter i de nordiske landene. Fullt av muligheter for å finne bortgjemte perler i villmarken der man kan telte i fred. Jeg gleder meg veldig til å dra tilbake til Sverige eller Norge for å fiske ørret og harr igjen. Som fotograf er Norge i en klar særstilling, avslutter Briquemont.

Se film under, og kikk på hele turreferatet her.

nb_NO