Hardangerfjorden på randen av kolaps. Illustrasjon Jørgen Platou Willumsen

Året med oppdrettsnæringen – Høst

Hva har skjedd i oppdrettsnæringen?

Nyhetsbildet rundt det norske «lakseeventyret» har endret seg det siste året. Det er som om journalistene i de store mediehusene for alvor har fått blod på tann, og sakene kommer nå på løpende bånd. Nyhetene er så mange, så hyppige og så avslørende at vi har bestemt oss for å samle dem slik at det blir lettere for en fluefisker å holde seg oppdatert i alt mylderet. La oss kalle det en slags kontinuerlig "best of", eller kavalkade om du vil.

SJOKKERENDE LITE TILSYN VED SETTEFISKANELGG. Journalist og fotograf Aleksander Nordahl har sammen med Line Dugstad, Jonas Blich Bakken og Ola Magnussen Rydje dokumentert hva som forsvinner ut av settefiskanlegg i Hardangerfjorden. Bildene og filmen som dokumenterer det hele er rystende og illustrerer hvor lite tilsyn disse anleggene faktisk har. Enorme mengder avfall forsvinner rett ut i de frie vannmassene, og bilder av harpunert sei harpunert med pellets pumpende ut av åpne sår, skaper en ganske så grafisk fremstilling. For villfisken i områdene rundt er det som om Macern har åpnet gratis filial.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.