Laksekrise og verdens dyreste bil

Villaks har som kjent havnet på rødlisten. I denne episoden av Anadrom settes det fokus på om laksefiskere bør følge samme veien, eller om kan de tenke nytt? I tillegg tar man for seg det nye kjøretøyet til en ikke ukjent laksearving.

Gutta i Anadrom podcast mener på ingen måte at laksefiskere bør gå i samme avholdende retning når det kommer til å la villaksen være i fred i kjølvannet av det som er en rykende fersk rødlisting av villaks.

Foto: Tore Andreas Schive / Anadrom

– Blir vi laksefiskere borte blir også engasjementet for laksen borte. Men hva om vi tenker litt nytt, i stedet for å ta flest mulig laks på en sesong? Hva med å prøve seg på å få laks på rare fluer? La det gå litt sport i å gjøre laksefiske litt vanskelig for seg selv, spør Tore Andreas Schive.

I den siste episoden tar de altså for seg VRL-rapporten og rødlista.

Foretrukket kjøretøy blant laksearvinger og fluebinding i ulik retning

– Men vi har også funnet ut at verdens dyreste bil er norsk. Slik går det når laksearvingen kjøper seg det gliset, og pappa må bruke 100 millioner på omdømmebygging. Da blir det dyrt, sier Schive.

Tore og Kim har utviklet seg svært forskjellig innen fluebinding siste to årene. Tore ytrer bekymring for om Kim lukter på noen form for hipstertendenser og har derfor utfordret Kim til en aldri så liten flueduell.

– Her skal det bindes en kveldsflue og en dagflue. Hvor forskjellig blir resultatene?

I tillegg kan man nyte litt utstyrsprat, lover podcast-redaksjonen.

Hør episoden under, eller finn den på Google PodcastsApple PodcastsPod.SpaceAcast, eller Overcast.

nb_NO