Illustrasjonsbilde: Joakim Andreassen / Oppstrøms

Frykt og avsky i høstmørket

Når du harver i høstmørket, gjelder det å ikke tenke på De dødes tjern fra 1958. Og ellers ha en tilnærming preget av realistisk pessimisme.

Du har sikkert hørt det før. Når høsten kommer og nettene blir lange, siger storfisken inn på grunt vann i ly av mørket. Der kaster den seg visstnok ukritisk over alt som kommer svømmende. Dette er en sannhet med modifikasjoner. Men hvis lykken står en bi, og alle nødvendige forutsetninger inntreffer, kan harving by på noen spennende kveldstimer i skogen.

Tradisjonelt har dette fisket blitt drevet av gamle menn med gummistøvler, langstang og mark. Du har sikkert lest historier om stripende marktugger som blir slukt, og om de ulidelige sekundene man må vente så ørreten kan svelge agnet før kroking. I de senere årene har det imidlertid dukket opp historier om hvordan dette fisket også kan utøves med fluestang. Ved å stripe store Streaking Caddis eller museimitasjoner i vannskorpa på sene høstkvelder, kan man oppleve et eventyrlig fiske. Det er i hvert fall det folk sier. Men hvor mange har faktisk gått ut i skogen for å prøve? Jeg har samlet noen erfaringer.

För att läsa den här artikeln måste du prenumerera.
Du kan prova GRATIS i 7 DAGAR.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt billigaste abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.

Swedish