Regnbue-cruiser fra Green River. // Foto: Joakim Andreassen / Oppstrøms

Stående døgnfluebuffé i grønn elv

Ingen ørretfisker har vel noensinne undervurdert den mentale effekten av å se insekter bli spist. Her serveres vakker film av det som er en tallrik BWO-fest.

Undertegnede besøkte USA i 2011, da i anledning en slags roadtrip med gutta fra RIB. Denne strakk seg fra Utah til Montana, og startskuddet gikk i nettopp Green river. Selve elva var preget av mye fisk i stort sett samme størrelse, men naturopplevelsen (nedenfor den lite sjarmerende demninga) var fantastisk, og klekkingene var av det spektakulære slaget.

Lang og variert filmreise

Capture Crew består av Gilbert Rowley og Phil Tuttle. For over et år siden startet de på en fluefiskereise som de nå presenterer i form av levende bilder fra hele 10 ulike lokasjoner, med et kobbel av ulike arter i både ferskvann, saltvann og tropiske farvann. Serien som har fått det treffende navnet Buffet Series, starter i overnevnte Green River.

Litt mer enn bare klisjé?

Selv om undertegnede har hatt for vane å være påfallende kritisk til “pornobilder uten historie”, så må man vel innrømme at denne traff en liten nerve når fiskesuget nå nærmer seg.

Særdeles fine bilder, beroligende musikalske toner og fine lydeffekter gjør dette til et ålreit startskudd.