Sender sylskarpt stikk til oppdrettsnæringen

Foto: Komafest

En legendarisk mafialeder overtar som omdømmekampanjens frontfigur i Vardø.

Den Stavanger-baserte gatekunstneren Pøbel og hans kollegaer i Komafest jobber til daglig sammen om kunstprosjekter i lokalsamfunn som sliter med konsekvensene av sentralisering og privatisering av naturressurser.

Den 16. oktober satte de et svært tydelig fokus på det som er et viktig tema for hele landets kystområder.

– I går ble verket “Laks er viktig for Norge” malt på det gamle sentralfryselageret i Vardø, like ved Dampskipskaien. Dette er en kommentar til de pågående prosessene med å etablere flere lakseoppdrettsanlegg i Varangerfjorden, forteller Bertine Tønseth på vegne av Komafest og Pøbel, til Oppstrøms.

Dagens situasjon ikke akseptabel

Det er ingen nyhet at dagens situasjon tegner et svært alvorlig bilde for villaksen, der både rømt oppdrettslaks og lus utgjør det som har blitt et vanlig trusselbilde. Innen 2030 er det politisk målsetting om å femdob...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.