Rolig drift langs elvebunnen kan gi resultater. Som denne ørreten på 2,7 fra en sakteflytende Finnmarkselv. // Foto: Joakim Andreassen

Husbyggende vårfluelarve: Tenk bunnforhold når du binder denne luringen

Hvor ofte har du ikke funnet småstein og sandkorn i magen på elveørret? Dette er rester av vårfluelarvehus, og denne varianten har noen visuelle egenskaper som jeg mener skiller den fra mengden når det gjelder å virkelig se ut som et ekte insekt.

Husbyggende vårfluelarve er en klassisk «point fly»/ankernymfe i mange nymferigger, og i denne utgaven av Liums nåløye tar jeg for meg en versjon er både effektiv og forholdsvis realistisk.

Du imiterer en larve på avveie

De fleste vårflueartene bygger mobile eller stasjonære hus av sand, pinner, plantebiter og andre materialer (som for eksempel plast, *sukk*) som de spinner sammen med silke.

Størrelsen på disse, blant de artene som lager husene sine av sandkorn/småstein, varierer vanligvis mellom et par millimeter(!) til et par centimeter. Det mest effektive å imitere, virker dog å være de litt større ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.