Foto: Stefan Larsson

Flueboksen: Stefan Larsson

Det er dags for å ta en nærmere titt på flueboksen til den karakteristiske mannen med en forkjærlighet til små tørrfluer og Montana.

45 års fartstid ved bindestikka er et halvt liv. Da er det ikke rart man blir god til å binde små tørrfluer.

Vi tok oss en prat om fluer, fluefiske og den amerikanske drømmen med det som er et kjent fjes i fluefiskemiljøet i Nord-Dalarna.

Hvem er Stefan Larsson?

Født og oppvokst i Mora, men har bodd i Älvdalen i Nord-Dalarna i flere år nå, hvor jeg sammen med min gode venn Per driver en fluefiskebutikk og guidevirksomhet, Älvdalens Fiskecenter. Jeg skriver også artikler om fluefiske, og jeg går aldri noe sted uten kameraet mitt hengende over skulderen.

Min store lidenskap i livet er å vandre langs elver, småelver og bekker med fluestangen i hånden. Jeg er født og oppvokst ved Österdalälven, og jeg har fisket i den elven og dens sideelver siden jeg var barn.

Hver høst pleier jeg imidlertid å ende opp i USA - Montana, Colorado, Wyoming og Idaho.

For å lese denne saken må du abonnere på OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NONO