Artikkelforfatteren med lureflua-lurt storørret. // Foto: Joakim Andreassen

En av de lureste imitasjonene for stor ørret

Dersom du er interessert i stor ørret på tørrflue og ikke har dette mønsteret i boksen allerede, så kan du med fordel lese videre.

For min del har Lureflua, som vi har valgt å kalle dette mønsteret, utkonkurrert både Streaking Caddis og Daddy-Long-Leg mer enn én gang, særlig i stillestående vann - det er jo der de største ørretene svømmer...

Dette mønsteret skal jeg på ingen måte sette navnet mitt på, ettersom det i bunn og grunn bare er en variant av Jon Strand sin allerede kjente vulgataklekker. Mine endringer er i hovedsak kroken, og materialvalget bakerst på flua. Jeg er selv glad i Ahrex FW500 eller Tiemco sin TMC100-krok for stor ørret, eventuelt TMC9300 dersom man virkelig skal på storviltjakt.

Jeg binder som regel flua på krokstørrelse åtte eller ti. Helt subjektivt vil jeg påstå at syntetmaterialet jeg har valgt for å imitere et tomt nymfe- eller puppeskall på slep vinner over marabou (som sett i originalen). Holdbarheten til syntetfibrene er utvilsomt bedre enn marabou, noe som kommer godt med på ei flue som lurer så mye stor fisk som det denne gjør.

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere på «Print + digital» eller «Digital».

Det billigste abonnementet vårt koster det samme som en kaffekopp i måneden, og som abonnent støtter du viktig journalistikk om villaksen.

Gå hit for å se ulike alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.