Et nærmest perfekt eksemplar av en atlantisk laks.

Vinterbalsam med Willumsen: Raketten – en flue som fanger

Noen fluer har en egen evne til fange fisk. Kanskje er det tilfeldig, og kanskje er detaljene man tror er vesentlige, helt uvesentlige. Eller ligger det vel så mye i holdningen du selv har til den flua du knyter til fortommen? For meg er det likevel ett mønster som skiller seg ut: «Raketten».

Jeg husker ikke helt når dette Raketten ble unnfanget, men jeg husker hvorfor den ble unnfanget. Jeg hadde prøvd utallige varianter av en «Dee Monkey», en flue bundet av dansken Jimmi Lauridsen på begynnelsen av 2000-tallet, uten å bli fornøyd med resultatet. Stuket ble helt feil, og det var ikke før jeg la til en cone og et sett øyne at det begynte å ligne noe.

Raketten er i grunn veldig enkel, og har mange av de samme kvalitetene som en Sunray, men conen som ligger under vingen og hacklet, skaper en fyldigere flue. Også er det noe med disse øynene jeg har fått oppheng på. Flua får umiddelbart mer karakter, og de tilfører det lille ekstra som f.eks. et sett junglecock ville gjort, uten at jeg trenger å bekymre meg for at nok en art skal forsvinne fra jordas overflate.

[letsinfoup]

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.