Et nærmest perfekt eksemplar av en atlantisk laks.

Vinterbalsam med Willumsen: Raketten – en flue som fanger

Noen fluer har en egen evne til fange fisk. Kanskje er det tilfeldig, og kanskje er detaljene man tror er vesentlige, helt uvesentlige. Eller ligger det vel så mye i holdningen du selv har til den flua du knyter til fortommen? For meg er det likevel ett mønster som skiller seg ut: «Raketten».

Jeg husker ikke helt når dette Raketten ble unnfanget, men jeg husker hvorfor den ble unnfanget. Jeg hadde prøvd utallige varianter av en «Dee Monkey», en flue bundet av dansken Jimmi Lauridsen på begynnelsen av 2000-tallet, uten å bli fornøyd med resultatet. Stuket ble helt feil, og det var ikke før jeg la til en cone og et sett øyne at det begynte å ligne noe.

Raketten er i grunn veldig enkel, og har mange av de samme kvalitetene som en Sunray, men conen som ligger under vingen og hacklet, skaper en fyldigere flue. Også er det noe med disse øynene jeg har fått oppheng på. Flua får umiddelbart mer karakter, og de tilfører det lille ekstra som f.eks. et sett junglecock ville gjort, uten at jeg trenger å bekymre meg for at nok en art skal forsvinne fra jordas overflate.

[letsinfoup]

FÖR ATT LÄSA DENNA ARTIKEL MÅSTE DU PRENUMERERA PÅ UPSTRMS+.

Du kan prova i EN MÅNAD för 5 KRONOR.

UPSTRMS+ kostar endast 49 kronor per månad. Eller så kan du stödja oberoende journalistik och köpa paketet som även inkluderar Skandinaviens finaste pappersmagasin. Du väljer.

Gå hit för att se olika alternativ, eller logga in här om du redan är prenumerant.

Vårt digitala abonnemang kostar mindre än en fancy kopp kaffe per månad och ger dig tillgång till alla nya artiklar och en rikhaltig arkiv om flugfiske och flugfiskekultur.

Har du inget konto? Skapa ett konto helt gratis här.

Genom att använda 1-stegsregistrering eller genom att skapa ett konto samtycker du till Oppstrøms AS sekretesspolicy.

sv_SESV